100% MYCELIUM KWEEKSETS

Psilocybe paddenstoelen

Kweekgids

Kweken met de kweeksets van Freshmushrooms is super eenvoudig. Dankzij een volledig gekoloniseerd substraat zonder vulstoffen hebben deze sets totaal geen onderhoud nodig. U hoeft niet eens veel te doen om uw eerste flush met extra veel psilocine te krijgen. Volg de stappen hieronder en u bent verzekerd van een rijke oogst!
Stap 1

Stap 1

Haal de kweekset, de plastic zak en de paperclip uit de doos. Verwijder het deksel van de kweekset (deksel goed bewaren). Spoel de deksel af onder stromend water. U hebt deze later weer nodig.

Stap 2

Stap 2

Plaats de kweekset zonder deksel in de meegeleverde plastic zak (opening aan de bovenkant). Begin na één dag de binnenzijde van de zak iedere twee dagen met een plantenspray te benevelen met schoon water. Spuit NIET rechtstreeks op de set zelf!

Stap 3

Stap 3

Sluit de zak na iedere beneveling met de meegeleverde paperclip. De zak heeft ingebouwde filters zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om de luchtcirculatie.

Stap 4

Stap 4

Plaats de kweekset in een gebied met genoeg daglicht en in een temperatuur van tussen de 18 °C en 28 °C. Plaats de kweekset NOOIT in direct zonlicht. Hoewel paddo’s bij vrijwel elke temperatuur boven de 15 °C zullen gaan groeien is 23 °C de ideale temperatuur voor een optimale oogst. Speciale hittematten zijn verkrijgbaar om deze temperatuur te garanderen en niet de gehele ruimte te hoeven verwarmen.

Stap 5

Stap 5

Stop met het geven van water zodra de eerste paddenstoelen zichtbaar zijn (fase 1). Laat de zak vanaf nu de hele tijd een beetje open staan, zodat het vocht kan verdampen (fase 2). Te veel vocht is niet goed. De eerste paddo’s zullen zichtbaar zijn na ongeveer 1 week. Uw eerste oogst zal ongeveer een week later zijn. Zorg ervoor dat u oogst voordat de eerste sporen gaan vallen!

Freshmushrooms-kweeksets produceren vrij snel hun eerste oogst. Na 1 week zijn de eerste knopjes al zichtbaar. Lage en hoge temperaturen kunnen dit groeiproces iets vertragen. Zodra de knoppen zichtbaar zijn, stopt u met het besproeien van de binnenkant van de zak. Meestal duurt het één tot twee weken voor de paddo’s volledig zijn ontwikkeld.
Stap 6

Stap 6

Deze sets produceren meerdere mushroomoogsten. Hiervoor vult u na de eerste oogst de kit met schoon kraanwater. Dit proces staat bekend als cold-shock en blaast nieuw leven in het mycelium en zorgt ervoor dat er weer voldoende vocht aanwezig is voor de paddo’s om te gaan groeien.

Stap 7

Stap 7

Plaats het deksel van de kweekset terug op de kit. Laat de set 12 uur rusten. Open een hoekje van het deksel en laat overtollig water weglopen. Vanaf hier kunt u de instructies van stap 1 opnieuw volgen. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald.

Telen met behulp van een warmtematje.

UITGEBREID DEALERNETWERK

On- en offline verkrijgbaar overal in Europa

Taal: