100% MYCELIUM KWEEKSETS

Psilocybe paddenstoelen

Psilocybe cubensis

De Psilocybe cubensis is een psychedelische paddenstoel. Dat betekent dat de werkzame stoffen in deze paddenstoelen euforie, visuele hallucinaties en algemene veranderingen in de perceptie veroorzaken. In Nederland wordt dit type paddenstoel ook wel Mexican (Mexicaanse paddenstoel) genoemd, omdat deze paddenstoelen vaak voorkomen in Mexico. Omdat de Psilocybe cubensis gemakkelijk is te kweken is het momenteel een van de meest populaire natuurlijke psychedelica. De Psilocybe cubensis zelf is in Nederland verboden, maar de kweeksets zijn 100% legaal verkrijgbaar.

Geschiedenis en naamgeving

De introductie van de Psilocybe cubensis in de ‘moderne wereld’ begon in 1957 toen Robert Gordon Wasson naar Huautla de Jiménez in Mexico kwam en daar een veladasessie van María Sabina Magdalena García meemaakte. Velada is een religieus ritueel waarbij gebruik wordt gemaakt van Psilocybe paddenstoelen. Na deze ‘ontmoeting’ met de paddenstoel begonnen er steeds meer experimenten plaats te vinden.

De P. cubensis (Earle) Singer, een van mest levende soort, werd voor het eerst gevonden op Cuba. Deze soort werd in 1906 voor het eerst beschreven als Stropharia cubensis door Franklin Sumner Earle. Een jaar later, in 1907 werd deze door Narcisse Theophile Patouillard geïdentificeerd als Naematoloma caerulescens. Veel later in 1941 werd de paddenstoel door William Alphonso Murrill Stropharia cyanescens genoemd. Deze synoniemen werden later gecombineerd tot Psilocybe cubensis.

De naam van de soortnaam Psilocybe komt van het Griekse woord ‘psilos’, dat kaal betekent en ‘kube’ dat hoofd betekent. De letterlijke naam komt neer op ‘kaalkop’, wat waarschijnlijk te maken heeft met het uiterlijk van de paddenstoel. Cubensis betekent ‘afkomstig uit Cuba’.


Extreem hoge potentie

Extreem hoge potentie

Rijk aan psilocine

Op deze foto is duidelijk te zien dat Freshmushrooms geen holle stelen hebben maar massief zijn en veel (blauwe) psilocine bevatten. Uiteraard is een paddo een natuurproduct en bevat de ene paddo meer werkzame stof dan de andere van dezelfde soort. Wij nodigen u echter graag uit dit te vergelijken met andere merken kweeksets.

UITGEBREID DEALERNETWERK

On- en offline verkrijgbaar overal in Europa

Taal: