Faculty of Medicine, Department of Brain Sciences
Academic Clinical Lecturer
https://www.imperial.ac.uk/people/d.erritzoe

MD, PhD, MRCPsych, NIHR Academische Klinische Docent Algemene Psychiatrie in Neuropsychofarmacologie en Psychedelische Onderzoekscentra, Afdeling Psychiatrie, Departement Hersenwetenschappen, Imperial College London.
Naast zijn klinische werk in de geneeskunde/psychiatrie als post-CCT psychiater voert David psychofarmacologisch onderzoek uit, waarbij hij gebruik maakt van hersen beeldvormende technieken zoals PET en MRI. Hij werd opgeleid in PET-beeldvorming aan de Columbia University in New York en promoveerde later aan het University Hospital Rigshospitalet in Kopenhagen. Sinds 2009 is hij betrokken bij post-doc beeldvormingsonderzoek naar de neurobiologie van verslavingen en grote depressies bij Imperial. David heeft onderzoek gedaan naar dopaminerge neurotransmissie met metingen van de dopamine D3-receptor bij alcoholverslaving, studies naar opioïde neurotransmissie bij pathologisch gokken en functionele beeldvorming studies naar de rol van dopamine D3- en mu-opiaatreceptoren bij cocaïne-, alcohol- en heroïneverslaving.

Momenteel voert hij op labo’s gebaseerde multi-modale hersenbeeldvorming studies uit [vaak met behulp van farmacologische uitdagingen], gericht op serotonine /dopamine / opiaat neurotransmissie, evenals grootschalige prospectieve, naturalistische studies met online beoordelingen en/of veld-gebaseerde gegevensverzameling. Specifiek in het Centrum voor Psychedelisch Onderzoek, waar David klinisch directeur is, worden samen met Prof. Nutt en Dr. Carhart-Harris studies uitgevoerd die de hersenmechanismen en het therapeutisch potentieel van MDMA en klassieke psychedelica onderzoeken.