Psilocybe Tampanensis

The Philosopher’s Stone; for higher moments

De tampanensis truffel wordt ook wel The Philosopher’s Stone of mushrocks genoemd. Het zal je niet verbazen dat de tampanensis of Philosopher’s Stone een diepe trip geeft. Diepe gedachten en zeer aangename inzichten zijn het resultaat. Je zult ook versteld staan van de indrukwekkende visuals die je zult ervaren. Vooral met je ogen dicht zijn de visuals indrukwekkend. Probeer ze en voel je als een echte filosoof! Je zal niet teleurgesteld worden!

In 1977 werd de tampanensis voor het eerst in de natuur gevonden. Dr. Steven Pollock ontdekte de truffel in Tampa, Florida. Vandaar de naam Psilocybe tampanensis. Even later, rond 1978, was het de mycoloog Paul Stamets die een manier vond om de tampanensis te kweken. De eerste Philosopher’s Stone was geboren. Andere soorten magic truffels hebben een vergelijkbaar effect. De trip hangt altijd af van je stemming en omgeving.

Daarnaast is de werking afhankelijk van de hoeveelheid voedsel in de maag. Als je net hebt gegeten kan het een uur duren voordat de magic truffle werkt. De werking van de truffel kan dan ook minder zijn. Het is aan te raden 4 tot 6 uur voor de trip niks te eten. De Philiosopher’s Stone werkt dan het beste. In Nederland wordt de Philosopher’s Stone, naast tampanensis, ook wel tripknol of triptruffel genoemd.