Wat is microdosering, waarom geven mensen een microdosis en wat is het bewijs voor het effect ervan? Er zal een nieuwe “zelfblindend experiment” worden gepresenteerd en er zullen voorlopige gegevens van een prospectief online onderzoek van het Imperial College worden getoond en besproken.

 

 

 

Het “zelfblindend experiment” maakt deel uit van het Beckley/Imperial Research Programme.

 

David studeerde in 2001 af als arts aan de Copenhagen University Medical School en heeft momenteel een Academische Klinische Lezing in de Psychiatrie aan het Imperial College in Londen. Naast zijn klinische opleiding in de geneeskunde/psychiatrie is David betrokken geweest bij psychofarmacologisch onderzoek, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van beeldvormende technieken zoals PET en MRI.

Aanvankelijk werkte hij aan de Columbia University in New York, maar daarna promoveerde hij aan het University Hospital Rigshospitalet in Kopenhagen. Sinds 2009 heeft hij onder de begeleiding van Profs Anne Lingford-Hughes en David Nutt aan het Imperial College in Londen post-doc beeldvormingsonderzoek gedaan in de neurobiologie van verslavingen en grote depressies. Samen met Prof. Nutt en Dr. Carhart-Harris onderzoekt hij ook de neurobiologie en het therapeutisch potentieel van MDMA en klassieke psychedelica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/embed/vhiz2l0R1l0